Kelly's website

Liefdevolle herinnering aan Kelly

Na een periode van 4 zware maanden hebben we van onze Kelly afscheid moeten nemen in heel goed overleg met de dierenartsen van de dierenkliniek te Oldenzaal. Kelly had de ziekte van Cushing en suikerziekte, die behandeld werden met medicatie die in eerste instantie aan leken te slaan. Maar helaas na verloop van haar ziekte werd Kelly alleen maar zieker en werd door de suikerziekte zelfs blind (staar). We hebben alles maar dan ook echt alles uit de kast getrokken om haar hier bovenop te helpen, maar het mocht helaas niet baten. Kelly werd kribbig, en vondt het allemaal niet meer fijn, vooral het 2x per dag insuline spuiten stoorde haar enorm en deed zelfs pijn in onze ogen. Met de medicatie van de Cushing (Vetoryl) zijn we op aanraden van de dierenarts gestopt voor één week, om te kijken of ze fitter zou worden.Dat deed ze tijdelijk, om evengoed net zo veel weer in te leveren na het opnieuw starten met de medicijnen. Het is voor Kelly een uitputtende periode geweest met veel tegenslagen waar we haar met heel veel liefde door hebben geholpen. Kelly begon ons met signalen duidelijk te maken dat het zo niet verder kon gaan. Wij hebben deze goed van haar aangenomen en in overleg een heel moeilijk besluit moeten nemen samen met Kelly. Op 24 april 2009 hebben we "onze muis" "tante polle wob" "buurvrouwtje" "ons meisje" naar haar eerste baasjes laten gaan (onze ouders).Mijn naam is Kelly Leus en ik ben een West Highland White Terriër. Ik ben geboren op 12 april 1998 in de kennel van Jomaran.
Zoals mijn naam al doet vermoeden, ben ik een meisje! Ik ben in het bezit van een paspoort en heb een heuze stamboom.


Ook heb ik een zus, haar naam is Tes en woont bij mijn kapster (Trimsalon Zuid Berghuizen). Tes heeft nog een kameraad genaamd Bas. Hier kom ik regelmatig over de vloer want mijn haren moeten zeker om de 3 maanden geknipt en geplukt worden. Ik verhaar niet zoals vele honden dat wel doen. Hierdoor blijft mijn huis altijd netjes en hoeven mijn baasjes de haren niet overal op te ruimen en is mijn huidallergie beheersbaar.


Sinds maart 2008 woon ik bij mijn allerbeste vrienden, daar mijn eerste lieve baasjes zijn overleden. Dit was ook voor mij een hele omschakeling. Een nieuw huis, nieuwe baasjes, en andere levensritmes. maar nu gaat alles goed en er wordt meer dan goed voor me gezorgt en heb zelfs een echt bed gekregen met kussen en dekbed. Daarnaast heb ik uitstekende oppas, die mij regelmatig uitlaat als mijn baasjes moeten werken. Tevens wordt ik via een camera bewaakt, mocht het zo zijn dat ik een keertje ziek wordt, dan kunnen ze gelijk hulp inschakelen.Na de laatste tijd een fiks probleem te hebben gehad met mijn huid is nu mijn algemene gezondheid volgens mijn dierenarts (Gezelschapdierenkliniek Oldenzaal-de Thij) helemaal toppie! Ik heb hiervoor goede medicijnen gekregen, nu is alles weer rustig, toch moet ik regelmatig medicijnen blijven gebruiken.
Voor de jeuk heb ik Cortavance spray, om de huid rustig te houden moet ik om de 2 dagen een half Prednison tabletje en dagelijks krijg ik een capsule visolie Viacutan.
Als hoofdmaaltijd eet ik Trovet RRD brokken met daarbij een heerlijk stukje kip of kalkoen.
Wandelen doe ik zeker drie keer per dag, dit is weer goed voor mijn gezondheid, daarnaast komt dit mijn lijn te goede.
Slapen doe ik graag, het is een soort hobby van mij...maar om 07.00 s'morgens ben ik altijd wakker.

Tot zover de inleiding over mijzelf, wil je graag meer weten, kom gerust een keertje langs.....!West Highland white terriėr

De West Highland white terriër door liefhebbers ook wel Westie genoemd is een kleinere uit Schotland afkomstige, witharige gezinshond.


Uiterlijk

De West Highland white terriër is een kleine, stevig gebouwde hond. Zijn schofthoogte is circa 28 centimeter en zijn gewicht 7 à 8 kilogram. Zijn vacht bestaat uit twee soorten haar: een ruwe en harde bovenvacht met een zachte, kortharige ondervacht. De vacht mag niet te vaak gewassen worden omdat dit de vacht sluik maakt. Een hond die vuil is geworden kan beter schoongeborsteld worden als de vacht weer droog is. De harde vacht van de Westie moet om de ca 12 weken geplukt worden.


Aard

Het is een levendige, speelse, onverschrokken en waakse hond. Vrolijk, alert, extravert, slim, vindingrijk, trouw aan zijn baas (en anderen, is een allemandsvriend) maar ook eigenwijs, volhardend en zelfstandig. Een echte terriër dus.
Een Westie heeft heel veel zelfvertrouwen en is niet snel ergens van onder de indruk.


Opvoeding

Door het ongecompliceerde en vrolijke karakter is men geneigd hem veel toe te geven. Een correctie af en toe is toch zeker gewenst. De West Highland white terriër kan soms erg vasthoudend zijn als het om ondeugende streken gaat, maar blijf altijd consequent en laat u niet verleiden.


Sociaal

De Westie kan meestal goed opschieten met soortgenoten en het zijn prima speelkameraadjes voor kinderen, ze kunnen tegen een stootje! Sommige Westies kunnen wat dominant zijn. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de opvoeding van de hond. Een goede cursus voor pup en baasje zijn aan te bevelen.


Beweging en spel

Beweging en spel
De West Highland white terriër is dol op stoeien, ravotten en balspelletjes. Ze hebben veel beweging nodig en ze hebben de neiging tot graven om bijvoorbeeld uit de tuin te kunnen ontsnappen en aan de wandel te gaan. Zorg voor een goede afrastering.


(C) 2010 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken